Kunstmarkt

Iedere zondag van maart t/m december wordt er in Amsterdam een kunstmarkt gehouden op ’t Spui, georganiseerd door de stichting Amsterdam International Artists.

Omgeven door boekenwinkels worden op het charmante plein kunstwerken van zo’n vijfentwintig verschillende kunstenaars getoond. De kunstwerken lopen uiteen van olieverf schilderijen,  tekeningen en canvasdoeken, tot beeldhouwwerk, keramiek en sieraden.

spui

 

De kunstwerken zijn te koop, en zo struinend langs de kraampjes is dit toch net even anders dan wanneer je kunst in een galerie zou kopen. Je kan rechtstreeks met de kunstenaar praten over zijn werk, en tevens onderhandelen. Prettige bijkomstigheid is dat er geen galerie commissie betaald hoeft te worden, waardoor de werken goedkoper verkocht kunnen worden. Door het roulatie systeem waaraan zestig kunstenaars deelnemen, is er iedere zondag weer wat anders te bekijken.

De kunstmarkt is van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Dus, trek je wandelschoenen aan en loop eens op je gemakje over het Spui. Wie weet stuit je wel op dat schilderij of beeldje waar je al zo lang naar op zoek was.