Kunstateliers

Naast de vele online kunstateliers is het voor de ware kunstliefhebber echt een aanrader om naar Amsterdam te gaan. Amsterdam is een kleurrijke stad, en dat komt ook tot uiting in de vele kunstateliers die zich in de stad bevinden. In de ateliers, ook wel galeries genoemd, vind je een breed aanbod aan kunstobjecten: schilderijen, tekeningen, beelden, glaswerk, houtsnijwerk, grafiek, moderne kunstobjecten, noem maar op.

Niet voor niets bevinden de meest bekende kunstateliers van Nederland zich in Amsterdam. Art & Project bijvoorbeeld, was een zeer bekend atelier dat ruim dertig jaar heeft bestaan en deel uitmaakte van een internationaal netwerk van galeries. Galerie Swart bestond tot 2000, en speelde een grote rol in het tonen en promoten van werk van opkomende kunstenaars. Torch Gallery is nog steeds geopend, en zeker een bezoekje waard, aangezien het werken van vooraanstaande kunstenaars presenteert.

Het is mogelijk om een tour te maken langs verschillend exposities in verschillende galeries. Zo organiseert Kunsteilanden Amsterdam regelmatig een kunsttour langs verschillende ateliers. Je kan ook zelf op pad gaan om een rondje langs de musea, exposities en galeries e maken.

Mocht je graag in één klap veel werk binnen- en buitenlandse galeries willen bekijken, dan kan je terecht op de kunstRAI in Amsterdam. In 2013 wordt deze van 15 t/m 21 mei gehouden. Hieronder een impressie van de kunstRAI in 2012.