Betaalbare kunst

Iedere kunstliefhebber wilt natuurlijk het liefst een origineel kunstwerk boven de schouw hebben hangen. Zo eentje waarvan ze bij Tussen Kunst & Kitsch gaan watertanden. Helaas hebben veel mensen daar niet de financiële middelen voor.

tussen kunst en kitsch

Een optie is dan om een replica van het kunstwerk in je huiskamer op te hangen. Meestal wordt een kopie van het werk dan geprint op canvas of doek. Een groot voordeel is natuurlijk dat je dan dezelfde afbeelding voor veel minder geld kan gebruiken om je interieur op te fleuren. Tevens heb je vaak de keuze uit verschillende formaten, en dus kan je die Mona Lisa een paar slagjes groter laten afdrukken om die mysterieuze glimlach nóg beter te kunnen bekijken. Minder leuk is dat weinig mensen je zullen geloven als je ze probeert wijs te maken dat je canvas-Mona-Lisa een “echt” kunstwerk is.

 

Als je waarde hecht aan het bezitten van een origineel kunstwerk, dus waarvan er maar één bestaat, zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om die op canvas of doek gedrukt te verkrijgen. Digitale kunst, wordt het ook wel genoemd, en deze moderne kunstvorm kent vele uitingen. Een mogelijkheid is dat de digi-kunstenaar een uniek kunstwerk achter de computer vervaardigt, om het daarna op doek of canvas te drukken. Op die manier heb je dan een uniek kunstwerk in je bezit, en ben je toch iets goedkoper uit dan wanneer je de originele Mona Lisa zou willen bemachtigen.